Υπηρεσίες

Ασύρματη Τεχνολογία GPRS

Οι Συνδρομητές της TECNOHELLAS έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ασύρματη σύνδεση του προστατευόμενου χώρου με τον 24ωρο Σταθμό, μέσω τεχνολογίας GPRS. Η σύνδεση γίνεται μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας αντί της παραδοσιακής γραμμής του σταθερού τηλεφώνου (PSTN).

Η σύνδεση μέσω GPRS προτίνεται διότι επιτυγχάνονται υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, αφού ο επίδοξος δράστης δεν έχει πρόσβαση στις τηλεφωνικές γραμμές ώστε να παρέμβει και να διακόψει την επικοινωνία του συστήματος του χώρου με τον 24ωρο Σταθμό. Επίσης, η ασύρματη σύνδεση GPRS είναι ο μόνος εφικτός τρόπος σύνδεσης χώρων στους οποίους δεν υπάρχει σταθερή τηλεφωνική γραμμή.

Τέλος, σημαντικό πλεονέκτημα της ασύρματης σύνδεσης GPRS είναι οτι η επικοινωνία του χώρου με το 24ωρο Σταθμό γίνεται με μεταφορά δεδομένων. Ετσι η χρέωση έχει να κάνει με την κατανάλωση δεδομένων και όχι χρέωση αστικών κλήσεων. Πλέον, στην αγορά των προγραμμάτων data που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ο χρήστης μπορεί να βει ελκυστικά προγράμματα όπου με ενα σταθερό μηνιαίο πάγιο, μπορεί να εξασφαλίσει την ασύρματη συνδεση GPRS. Αυτό του δίνει το πλεονέκτημα το σύστημα του να πραγματοποιεί έλεγχο (test) αρμονικής επικοινωνίας με τον 24ωρο Σταθμό, συνεχόμενα, κάθε 5 λεπτά, και όχι μία φορά το 24ωρο, όπως προτιμάται με τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας.

Η TECNOHELLAS προχωρήσε σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία με τη Vodafone Hellas, προσφέροντας στους συνδρομητές της ένα πακέτο data σε προνομιακή τιμή. Έτσι οι συνδρομητές του 24ωρου Σταθμού είναι σε θέση να γνωρίζουν οτι με ένα σταθερό μηνιαίο πάγιο προνομιακής τιμής έχουν τη δυνατότητα το συστημα τους να αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της ασύρματης τεχνολογίας GPRS.